ГЕНЕРАЛНО ПОЧЕТНО КОНСУЛСТВО
НА РЕПУБЛИКА ФИЛИПИНИ
В БЪЛГАРИЯ

За нас

Мисия и задължения на Генералния почетен консул на Филипините

Да се грижи и защитава интересите на Филипините в България.

В рамките на своите правомощия и границите на България, да защитава правата на филипинските граждани и да насърчава тяхното благосъстояние.

Да помага на туристи с подходяща и актуализирана информация, свързана с пътуване до Филипините и да издава туристически визи 9a и визи за моряци 9c.

В рамките на правомощията си да насърчава и разширява външната търговия, да привлича чуждестранни туристи и инвестиции и да защитава и насърчава интересите на филипинските граждани и филипинските работници.

Да подкрепя отношенията между Филипините и България, да се ангажира с всичко, което може да засегне интересите на Филипините и което може да бъде използвано за развитието на филипинските икономически условия като цяло.

Да изпълнява други функции и услуги, които могат да бъдат счетени за подходящи и необходими за подпомагане на филипинските търговски интереси в България.

Генерален почетен консул на Република Филипини в Република България  e г-н Огнян Траянов.
Адрес: 1421 София, ул. “Червена стена” № 46
Тел.: +359 888 799 319; Факс: +359 2 986 92 15
E-mail: consuloffice@technologica.com; c2@technologica.com

За Генералния почетен консул Огнян Траянов

Роден на 12.05.1958 г. в град София. 

Завършил инженерно образование и следдипломна специализация в Технически университет – София. Натрупал опит като научен сътрудник в институт „Интерпрограма” в сферата на изкуствения интелект. Преминал множество технически и управленски обучения към IBM и Oracle.

Собственик и изпълнителен директор на ТехноЛогика ЕАД. Сертификатът за бизнес етика на компанията бе връчен лично от Н.К.В. Принц Чарлз на г-н Траянов. 

Председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Зам-председател на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). 

Член на Управителния съвет на Реформ Юнион клуб. 

Огнян Траянов е първият носител на наградата „За принос в развитието на информационните и комуникационните технологии“ в конкурса „Мистър Икономика“ и е финалист в конкурса „Мениджър на годината 2014”. 

Инициатор е на програмата „Инженерното образование – солидно и работещо“, която подпомогна осъвременяване на обучението по автоматизация на инженерния труд в 10 висши училища.

Инициирания от него и реализиран и финансиран от неговата компания детски интерактивен център за наука и техника TechnoMagicLand спечели наградата „ Инвеститор в образованието“ на Българския форум на бизнес лидерите, както и „Най-добра дарителска програма“ на Български дарителски форум, която му бе връчена в присъствието на Президента на РБ.

Почетен консул на Република Филипини в България от 2007 г. и Почетен генерален консул от 2021 г. 

По повод юбилея на г-н Траянов Президентът на Републиката Румен Радев го поздрави с думите:

„В дългогодишния си професионален път, посветен на развитието на информационните и комуникационните технологии, Вие винаги сте проправял пътища и задавал стандарти. Вашият ентусиазъм, отдаденост и висок професионализъм завладяха поколения млади специалисти, работещи в тези сфери на обществения живот, и Ви превърна в истински пример за подражание.“